Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Ledder

Jeg har altid næret vild beundring for ledderskribenter. Tænk at de kan! Hvor må det krøve mængder af selvindlysenhed og uforgribelighed. Så egentlig burde jeg jo elske Søren Gyldendals tidsskrift Fæ-Ledden (det er Maxi med Marx i!”) – der jo næsten består af lutter leddere. Men jeg kan ikke. Det er forfærdeligt pinligt, når man ikke kan være tullerant overfor talent-løshed. Men man må leve med det.´
Jeg har nogle gange vovet at anmelde Fæ-Ledden, sidst under overskriften ”Sludrebladet”. Og det skal man ikke vove, for så får man en spand møg i næste nummer. Fæ-Ledden er det bedste bevis på at man ikke delta i offentlig ”debat” i dette land, hvor offentlig debat består i at stå offentligt frem og sige ”æv bæv, det kan du selv være”.
Men altså, red. Poulsen (copyright) skrev i en ledder, at de (d.v.s. Poulsen, en Kløvedal og den bortrejste Ebbe Reich) ikke ”ønsker at ødelægge et godt forum som, det er sket med amatørtidsskriftet Hvedekorn, hvor alle bidragyderne efterhånden skriver som redaktøren”.
Økseskaft.
Bør den sætning så besvares med en ledder i Hvedekorn?
Nej vel?
Vi på vor side, i disse for vort land, i vide kredse.
At du ama-tør, mand! Det er virkelig P. Poulsen og Fæ-Leddens redaktion der taler om ”amatørtidsskrift”. Ska’ vi slynge det mod hinanden, så det mødes på midten.
Selv Nielsen (fra ”Nielsen og den røde verden”) synes det er noget vrøvl. Den gamle frihedskæmper skriver i amatøravisen Deformation (bladet med de åbne kvindespalter) 14. dec. 77, at ”amatørtidsskrift” er ”et dumt skældsord”.
Ja.
Og forkert.
Men et par hundrede ”amatørforfattere” burde sende protesttelegrammer til Gyldendal mod at blive udnævnt til at ligne den talentløse, mislykkede, hævngerrige lyriker p.borum (ifølge en anden ledder i samme nr. af Fæ-Ledden)
Satme.

i al uforgribelighed
Poul Kløvehjerne
København K., Helligtrekongersdag 1978

[fra Hvedekorn 1, 1978 (med Henrik S. Holcks og Michael Strunges debuter)]

* Note: ”Ledderen” svarer på to artikler af Peter Poulsen i Fælleden 2, 1977; Fælleden udkom på Gyldendal 1975-78

skrevet den 02/02/78 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys