Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Digteren Cecilie!

Den mildest talt unge og talentfulde Hvedekornsdigter (debut i nr. 4, 2008) Cecilie Lind er netop debuteret med et lille, udsøgt og kantet digthæfte, Ulven åd min eyeliner, udgivet på en anden ung Hvedekornsdigter (debut i samme nummer som Cecilie) Rolf Sparre Johanssons nystartede undergrundsforlag Organiseret vold begået imod den almindelige tale (info@ovbidat.dk). Det er en serie koncentrerede, typisk cecilieske ord-kontortioner og -forviklinger, en art anekdoter på vrangen, med parallelle, kækt præsenterende førstelinjer, et visitkort som en perlerække af kulørte knuder:

Her truer en sætning

aftaler er ikke
ord eller
mænd
tynger
og ængstes på grunden ved
siden af
et hus
græsser ugler og
anerkender
udråb i stil med:
myrd!

På Hvedekornsdigter Olga Ravns blog er der et lille, men vigtigt interview med Cecilie i anledning af det nye hæfte. Her er hendes liste over inspirationskilder:

Især træer inspirerer mig, derudover: Yggenykker (trebenede fugle med ambitioner om at stjæle rundetårn), en lille fin børnebog: ”Da solen stod op om natten”, ballet, pirater, eventyr, sofistikerede vulgariteter, turbulent tomgang, gyngeheste, prostitueredes selvsalg, Højholt, Hugo Ball, Murakami, Dostojevskij, Nabokov, Hamsuns Sult, klovne, spioner, fjollede sko, kastanjer, Repulsion, havfruer, feber, søvnløshed, Monty Python, Twin Peaks, ugler.

Cecilie læser op i aften (torsdag 25. november) klokken 20.00 til Under oplæsning nr. 14 (Café Under Konstruktion, Folkets Hus,. Stengade 50, Kbh) sammen med Hvedekornsdigterne Christian Yde Frostholm, Christel Wiinblad og Mads Mygind (de to sidste bidrager begge til Hvedekorn 3/4, 2010, der er på gaden om et øjeblik, og det gør Cecilie også) – hvad er det, man siger: Catch a rising star!

skrevet den 25/11/10 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys