Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Xtraquiz – med al anonym tydelighed

Hvem er den Hvedekornsdigter, debut  2003, og groovy postyrlig bidragyder til nr. 3/4, 2010, der optræder anonymiseret/ pseudonymiseret i 2 splinternye tekster af Mikkel Thykier og Poul Pilgaard Johnsen?

Den anden forfatter, digteren, bruger tilstedeværelse i kulturens verden til kommunikation, og betragter tilsynladende den verden som et liv, hun har Marilyn Monroe, indbegrebet af modellen, modellen med stort M, som model og forståelsesramme. Det er ikke en forståelsesramme for det entydigt succesfulde og attraktive ved Monroe, men med den diskrete, upåagtede bevægelse fra det konkrete eksempel til en abstrakt begrebsverden, der indrammer en praksis og giver den kontur, er det en forståelsesramme for det utilpassede, svære livs sameksistens med offentlig succes.

- fra Mikkel Thykiers artikel “Lad os ikke tale om sygdom men død”, Den Blå Port 86, 2010

Torsdag den 2. december
Marilyns mor kommer på besøg. “Den er som skabt til dig”, siger hun, da hendes datter går mannequin  i sin nye frakke.

Lørdag den 18. december
Til julekomsammen hos Kjeld og Birgitta Hillingsø. Marilyn nejer for Dronningen. Endelig en høj gæst og mange dignitarer – men glögg i glasset.

Torsdag den 30. december
60 dages jubilæum for første kys med Marilyn. Tid til champagne!

- fra Poul Pilgaard Johnsens artikel “60 dage med Marilyn”, Weekendavisen 31. december

? ? ? ? ? ? ? ?  ? ? ? ? ? ? ? ?

skrevet den 12/01/11 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys