Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Udvidet ordvalgliste (digteren Louise!)

Anden del af  Hvedekornsdigteren (debut i nr. 2, 2006) Louise Rosengreens fine, fine, anden digtbog, Ordbehandling, der udkommer i morgen på det lille forlag Spring, udgøres af en illumineret pragt-udgave af den skønne og SJOVE system-tekst, hun havde i Hvedekorn 3, 2008, “Ordvalg”: Digte konstrueret af de ord i de danske partiers partiprogrammer, der begynder med partiets partibogstav på stemmesedlen; her er fx Ny Alliances digt:

Yngre// Yde/ Yderste Ydelser/ Ydermere Ydelserne// Ydet/ Yderligere Ytringsfrihed*

Louise har imidlertid glemt ét opstillingsberettiget parti, nemlig Kristendemokraterne (jeg kom først til at skrive Kirstendemokraterne, min kones parti!), der har partibogstavet K, og her er k-ordene i første afsnit af Kristendemokraternes partiprogram, så kan I og/eller Louise ord-samle og digte videre:

Kristendemokraterne, kristne, kristendommen, Kristendemokraternes, Kristendemokraterne, kristendom, kristendommen, Kristendemokraterne, kulturradikalismen, kristne, kristne, kristendemokrati, kristen, , kristendemokratisk, , kristne, kan, kort, kan, kristendemokratiske, kollektivisme, kollektivisme, kristendemokratiet, kun, kommende, kristne, kommende, kulturelle, kommende, kristendemokratiske, KD, kristendemokratiske, kristendemokratiske

Jeg vil gerne som endnu et appendiks til Hvedekorn-digtet stjæle et alfabet fra Wikipedia (komplet med Wikipedia-links), nemlig

PARTIBOGSTAVALFABETET

Til sidste to links: Louise Rosengreens velordnede hjemmeside (hvoraf det forjættende fremgår, at hun har endnu en digtbog, Mærkelig frugt, på vej i 2011!) og hendes fåmælte blog -

skrevet den 03/03/11 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys