Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, nr. 1, 2011

DRAMATISK STJERNESPÆKKET HVEDEKORN NR. 1, 2011

Et spektakulært tematisk spor i Hvedekorn 1, 2011, er DRAMATIK og DRAMATIKERE:

Line Knutzon har sin allerførste optræden i Hvedekorn med farligt morsomme del 1 af et utrykt og uopført MÅVENS & PEDER-radiodrama:

PEDER (råber ud mod køkkenet): Hvordan går det ellers? FÅET SOLGT NOGET SLIK?
MÅVENS (også råbende fra køkkenet): NEJ. Ikke det mindste. Os PELSHANDLERE er jo en uddøende race

Fortsættelse følger i nr. 2. 2011!

Der er et lille, skarpt læsedrama af Lone Munksgaard Nielsen – og et ærkekøbenhavnsk cut up ved Jokum Rohde, aktuel med Manson på Det Kgl. Teater.

DJ Djuna Barnes debuterer som digter med en forrygende ode til det mandlige lem (på kvinder NB) under sit borgerlige navn Maria Gerhardt: ”lad os gå i baren/ det er gratis pikke til alle”!

Men ingen mangel på bidrag at prale af: 8 poetiske kortprosastykker (inkl. en”Krimi” og en ”Roman”) af Louis Jensen og ikke færre end 121 presserende spørgsmål stillet af Majse Aymo-Boot:

Er mit skelet tusind kroner værd?/ Har skandinaviske mænd dybe stemmer?/ Hvorfor er de ved godt mod i radioen?/ Burde staten anvende strømafbrydelser for at styrke mellemmenneskelighed og sammenhængskraft i befolkningen?/ Er svensk litteratur en smertens katedral?

Foruden en sværm af debutanter, let øvede og barkede veteraner med navne som Rasmus Lindblad og Rasmus Graff og Rasmus Halling Nielsen, for nu bare at tage Rasmuserne (hvoraf den ene MÅSKE er et pseudonym …).

Et sidste citat, fra digtet ”Dyrt” af debutanten Jakob Slebsager Nielsen, født 1993 og 2. g’er på Rysensteen Gymnasium, der som al god poesi er et DRAMA i ét nu:

Jeg lærer månen at skinne
jeg lærer solen at gabe
jeg kan ikke lære nogen at vinde
så jeg lærer alle at tabe

Endnu et vindernummer af Hvedekorn, der smider alle gevinsterne i grams!

skrevet den 17/03/11 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys