Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Digteren Bo hr.!

I går udgav Bo hr. Hansen Død og status, den længe ventede opfølger til 2000′s knæk.idiot.eik! Bogens inkluderer digtene til numrene  på Rolling Stones-pladsen Beggars’ Banquet, som var (en del af) Bo hr.s venligt suveræne bidrag til Hvedekorn 3/4, 2010. Det store tema er, som den grumt nøgterne titel antyder, DØD, forældrenes reelle død og digterenes fantaserede død. Bo Hr.s ubændige selvoptagethed er lige så rørende som den er er drønsjov, og helst gerne begge dele på én gang, ligesom i knæk arbejder han med (tilsyneladende) ukompliceret knækprosa, suppleret med fabulerende prosa (ligesom i hans tidlige samlinger)  og pseudo-dokumentarisme og mindst 1 lille sang, her er et knæk-digt, et af flere auto-mindedigte:

Jeg blev væk fra min bisættelse – eller væk og væk -
Iagttog dem på afstand mens de gik ud
Jo tak der kom da nogle stykker
Nu har jeg ikke knyttet mig nært til så mange
Jeg så min kone og mine børn
Dem fik jeg ondt af
og jo jeg savnede dem
Jeg var sgu ikke for dem hvad jeg skulle have været
Nå det sku’ jeg ha’ tænkt på noget før
Så var der nogle andre fra den nære familie
Og jeg skimtede et par af dem jeg havde arbejdet sammen med
Nogle manuskriptforfattere og instruktører
og min gamle ven komponisten Nils Lassen
Tænk at jeg døde før dem alle
Kulturministeren var ikke dukket op
Men jeg bildte mig ind at der var kommet en dusk
og et håndskrevet kort
fra Brian der sad på kulturen i sin tid
Fik straks dårlig samvittighed
Da jeg levede og fik priser for noget med en film
sendte Brian de venligste hilsener
Jeg sagde aldrig tak
- han var konservativ og alt det der -
men tro mig
Når man er død så finder man ud af
at det med politik er mindre vigtigt
Det handler om eksistens
Om at være eller ikke være
Der findes to partier
De Levende og De Døde
De Levende er truet
og bør stå sammen så længe de kan
Det ved jeg nu men det er for sent at sige

skrevet den 11/05/11 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys