Hvedekorn 3-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Kan man se litteraturen for bare træer?

Hej Lars Bukdahl,
den noget corny mailtitel [nu blogposttiel] ved jeg ikke, om holder vand endnu. Jeg går på Danmarks Journalisthøjskole og skal til at skrive en artikel, der muligvis skal handle om træer i litteratur, især den helt knasmoderne af slagsen, fordi jeg synes at kunne mærke, træer er på vej ind (igen?). Træer og naturen i sig selv har vel altid været genstand for en hel masse fortolkning i kunsten, men der er noget hot over det lige nu. Selvom jeg ikke har læst den endnu, pustede Gyrdir Eliassons ‘Mellem Træerne’ også til min ide. Hvad er der med de træer?
Jeg kom på idéen, fordi jeg læste nogle ting fra Hvedekorn højt for en kammerat, og han spurgte, om der i det aktuelle nummer var tale om et særligt træ-tema. Jeg ved ikke, om det er en ren og skær tilfældighed, at han fik mig til at lægge mærke til træ-billederne, men nu kan jeg ikke lade være med at tænke på det. Jeg har kigget på de seneste Hvedekornudgivelser og talt træer op. For hver tekst har jeg kun talt et enkelt træ op, så i princippet kan der være flere. I eksemplar 3/2010 fandt jeg 10 styks foruden en del illustrationer af træer, i 4/2010 var der 11 og i 1/2011 mindst 5 træer og en hel del blomster (og bær!).
Jeg ved ikke endnu, om min idé bliver til en artikel, men hvis den gør, vil du så være interesseret i at deltage i et interview omkring træer i ny litteratur?
Med venligste hilsner
Nanna Damsgaard-Larsen

Hej Nanna
Jeg havde ikke selv fået øje på træerne i poesien! Men det har jeg så nu! Jeg vil gerne forsøge at sige noget i et interview om sagen (hvis din artikel ikke bliver til noget, kunne det være sjovt at trykke din mail inde på Hvedekorns hjemmeside, men også hvis den bliver, til noget, din artikel … !?)
Mange hilsner
red. Lars

Hej igen og tak for dit svar,
Efter vejledning må jeg erkende, der nok ikke er bund for en journalistisk artikel til et større dansk dagblad om træer i ny poesi, men måske nærmere en nørdeopgave, når jeg vender tilbage til universitetet. Du må gerne trykke min mail på Hvedekorns hjemmeside, for det er bemærkelsesværdigt med træerne!
Mvh. Nanna

skrevet den 11/05/11 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 3 2018: Silas Inoue. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys