Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, nr. 2, 2011

BORD DÆK DIG MED HVEDEKORN NR. 2, 2011

Må vi præsentere en verdenspremiere i Hvedekorn 2, 2011: POETISKE DÆKKESERVIETTER! 12 stilige, farverige stk. ved digteren og Hvedekorns-veteranen Eske K. Mathiesen og hans hustru Åse Rørdam. Til åndarbejdets fremme! Med titler (og motiver!) som ”Danseglade svaner”, ”Sang på skrånende hede” og ”Tre sovende hyrder”.

Hybrider er i det hele taget lidt af et tema af nummeret, poesi/billedkunst-dobbeltagenterne claus ejner og Mette Norrie præsenterer begge digttegninger eller er det tegningdigte?

Et digt af Pia Juul er i sig selv en sensation OG PIA JUUL HAR ET SPLINTERNYT DIGT MED om onkel som hædersbetegnelse: ” Hvad er en onkel/ Et ord/ slå det op/ men vent lidt med at slå det op/ lad mig først føle noget”

Line Knutzon fortsætter sin hysterisk sjove læse-radio-drama-føljeton om Måvens og Peder, denne gang under dobbelttitlen MÅVENS OG PEDER PÅ RYTME-KONS eller MÅVENS OG PEDER OG MELLEMANDSMANDEN.

Skuespilleren Troels II Munk debuterer i en sen alder med en yderst forfinet og finurlig serie digte til SAMTLIGE 55 FORHOLDSORD i det danske sprog og bare fx ’formedelst’: Formedelst/ kalechekrøl formedelst/ skærsommersol rapsorange/ honningvind åndeløs/ af/ snydeungdom”

Foruden alt det andet skønne poesi og alle de andre skønne poeter, der er på bordet: Fra Sten Kaalø, første gang i Hvedekorn i 1968, til debutanten Ingrid Nymo, født 1992, der slutter et digt med denne akutte opfordring:

digt
så bliver det sommer

I den oase, der er Hvedekorn, blinker kamelen med nåleøjet!

Mange hilsener
HVEDEKORN

skrevet den 14/05/11 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys