Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Sproget bliver en fristad

I Testklubben på dr.dk er der nu digte af og interviews med to bedårende debutanter fra Hvedekorn 2, 2011, Troels II Munk, født 1944, og Ingrid Nymo, født 1992. Her er Ingrids boblende svar på spørgsmpålet “Hvad er det digte kan, som andre litteraturformer ikke kan:

Når vi taler sammen til hverdag, sættes ord altid ind i en sammenhæng, der låser dem fast i en betydning. De bruges til at lede hen til en pointe, man i forvejen havde tænkt. I poesi fremstår ord og sætninger i en underlig blanding af at være alene og samtidig tætte på hinanden. Lidt ligesom, når to mennesker tvinges til at tale sammen gennem en væg. Når man ikke længere kan se noget, må lydene sige det hele selv. Betydningerne taler til dig fra et mere oprindeligt sted og kan derfor påvirke dig hundrede gange stærkere. Sproget bliver en fristad. En tilstand tæt på sindssyge kan let opstå, og det er det allerbedste!

- Som Prince synger: Go crazy, poeter!

skrevet den 31/05/11 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys