Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Stærkt forsinket blogpost om poesien i Oslo

Jeg har den sidste måned vildt forsømt både nyheder og blog her på hvedekorn.dk og det vil jeg gerne stærkt beklage, og jeg har ingen gode undskyldninger, kun dårlige, og hvorfor skulle I høre på dem?

Den første site-tekst, efter nyheden om Alexander Vesterlund som Årets Skovhuslyriker, jeg husker ikke at have skrevet, er en blogpost om at være i Oslo og tale om noget så noget så anti-hvedekornsk som noveller (send gerne poetisk kortprosa til Hvedekorn, SEND ALDRIG NOVELLER) og gå ind i en almindelig boghandel på Karl Johans Gate og imponeres over den forholdsvis kæmpestore reol med poesi og over de mange poetsioversættelser på den reol af ikke kun Jan Erik Vold, hvis seneste digtbog (med som sædvanlig digte på 3 x 4 små, men løse linjer, Vold-etter) Store hvite bok å se,  jeg købte med hjem, hvor jeg citerer fra den NU:

SOLEN
brant. Vi så hvad vi
så. Solen
overlot

lyset
til månen. Vi
frøs
i husets

skygge. Vi plukket opp
småstein
fra
bukselomma.

VI LA STEINENE UT
i en
laby
rint. Vi fulgte steinene, like

til huset i skogen. Vi ble venner
med heksa. Vi spiste opp
huset
innenfra. Der stod vi. Og

der stod hun. Haren og reven og bjørnen
satte i en ring
og så på.

skrevet den 16/10/11 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys