Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Som nyt er Hvedekorn lokalnytNanna opsamler spor i virkeligheden

Elev på Langelands Efterskole har fået offentliggjort to digte i tidsskriftet Hvedekorn og beskrives som en meget spændende debutant

af Hanne Füchsel hafu@faadk,rope@faa.dk

PDF
Rudkøbing: Vi møder hende i malerværkstedet på Langelands Efterskole. Lille og fin ser hun ud, men tag ikke fejl: 16-årige Nanna Kornelia Qvist Krautwalds digte handler om alt andet end prinsesser og rosenhaver.Der sidder en konfliktsky på mit inderlår Mit hoved siger det svier som ind i helved Mit hoved er altid oven på Der er gået skybrud i min knogle regnen smager af gin smager af træsprit hvisker vinden Græder lærken. Min lomme.Men jeg har aldrig smagt træsprit.Jeg har smagt på regnen.Jeg har smagt bedre.Sådan lyder et af de to digte, som Nanna Kornelia netop har fået offentliggjort i lyriktidsskriftet Hvedekorn.Redaktør Lars Bukdahl kalder allerede digtet en ” nyklassiker” og mener, at man hos Nanna finder ” masser af poetisk anti-definitionskraft”.-Jeg sendte første gang et par digte til dem i starten af 2011, men dengang skrev redaktøren tilbage, at jeg burde ” rable” noget mere. Det ved jeg ikke, om jeg gør nu, men jeg har vidst siden oktober, at de ville blive offentliggjort, og det var rigtigt dejligt, fortæller Nanna og fortsætter: -Jeg kan slet ikke lade være med at skrive. Det er ret meget en del af mig. Og det at tænke og at reflektere. Jeg tror, jeg skrev mit første digt i 4. klasse, og jeg har altid holdt af at skrive danske stile. Det, jeg skrev i skolen, var meget anderledes end de andres, og nogen gange måske for eksperimenterende.Jeg fik i hvert fald ikke altid gode karakterer.Nanna kommer fra Holbæk, og efter sommerferien skal hun i gymnasiet. Lysten til at skrive og at arbejde med sproget har hun ikke fra fremmede.Med en gymnasielærer-mor og en journalistfar.Overvejer at blive forfatter Spørgsmålet om, hvor digtene kommer fra, besvarer Nanna sådan: -Det undrer jeg mig også tit over. Jeg skriver om noget, jeg selv har relation til -ikke nødvendigvis virkelighedstro, men noget jeg forholder mig til. Jeg tror, jeg opsamler spor i virkeligheden.Anden gang Nanna Kornelia sendte to digte ind til Hvedekorn, var hun lige ved at lade være.-Jeg tænkte, at det ville være irriterende, hvis jeg fik nej igen. Det var i sommerferien, men så startede jeg på skolen her, hvor der sker rigtig mange gode ting, så jeg tænkte ikke så meget over det. Og så pludselig ringede Lars Bukdahl og sagde, at han syntes, de var rigtig gode, siger Nanna. Hun tilføjer: -Jeg har altid overvejet at blive forfatter, men nu er jeg faktisk i tvivl om jeg vil gøre en karriere ud af det. Jeg VED, at det altid vil være en del af mit liv. Men nu hvor jeg har fået offentliggjort noget, er jeg ikke lige så motiveret længere. Det er måske svært at forklare.Når hun ikke skriver digte, maler Nanna Kornelia eller spiller saxofon. Hun beskriver sig selv som: ” En skør blanding af en tilbageholdende person og så en, der kan flippe ud og danse vildt og synge højt”.
Lyriktidsskriftet HvedekornHvedekorn er Danmarks ældste litterære tidsskrift.Udkom første gang i 1920 under navnet Klinte.Tom Kristensen var blandt de første bidragydere.Tidsskriftet bliver kaldt ” Dansk litteraturs kravlegård”. Forlaget Rosinante & Co.overtog i 2010 udgivelsen af Hvedekorn, der kommer fire gange om året.Skriftet redigeres af forfatteren og anmelderen Lars Bukdahl sammen med billedkunstredaktøren Christian Vind.

Billedtekst:

-Nogle gange, når jeg læser mine digte, er det som om, de ikke er skrevet med mit hoved. Der gik lang tid, før jeg viste mine digte til nogen. Man føler sig temmelig nøgen, når man viser det til andre, forklarer 16-årige Nanna Kornelia Qvist Krautwald.

Ung digterspire

fra efterskole

Kort nyt

Rudkøbing: Nanna Kornelia Qvist Krautwald, der er bare 16 år og elev på Langelands Efterskole, har som noget ganske uhørt for så ungt et menneske fået digte optaget i det anerkendte litterære tidsskrift Hvedekorn.Hun har også været i Danmarks Radio for at læse sine digte op. Hvis man på DR’s hjemmeside, www.dr.dk, søger på ” Nanna Kornelia”, kommer man ind på en side, hvor man kan høre både oplæsning og interview.Nanna Kornelia Qvist Krautwald er fra Holbæk og vil på gymnasiet efter efterskolen.

- fra Fyns Amts Avis

skrevet den 19/03/12 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys