Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Promenerende nærsyn

I en blogpost på Promenaden, link her, nærlæser Kamilla Löfström tænksomt og skarpsynet Jakob Slebsager Nielsens digt “Mandag aften klokken 22″ i Hvedekorn 1, 2012; på Hvedekorn læser vi blogposten som en god anmeldelse af det nye nummer:

Men stadig, det interessante i digtet her, er forholdet mellem det indre og det ydre. Hvis jeget står på gaden, kan han/hun ikke se sin far spille på iPhone. Det fine bliver så, at jeget ved, at han spiller på iPhone – underforstået at det gør han tit og ofte. Ligesom at jeget ved, at moren engang kunne lide heste og nu ofte arbejder om aftenen. Mandag er vel den mest hverdagsagtige hverdagsdag overhovedet. Engang var der hestene, nu er der bare hverdag og en mand, der spiller på iPhone. Hvor er jeget henne i dette billede?
Vel måde udenfor og indenfor. Indenfor og vældig bekendt med det hele – udenfor og bevidst om at det kun ser ud til at være ”et godt billede” – altså kritisk på afstand af situationen. Med mindre man slet ikke gider at se kønsroller og psykologi for sig og tager billedet for det, det er – bare er, også er. Et mørke med et enkelt lys i. Et godt billede med andre ord.

skrevet den 30/03/12 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys