Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, nr. 2, 2012

EN OVERDÅDIG NOTE

Scoopet i Hvedekorn 2, 20112 er tre nye spørgeskemaer af Maja Lee Langvad, der omsider følger op på  spørgeskemaerne i hendes legendariske debut Hvor er Holger Danske, baseret på et ophold i Sydkorea er de henvendt til ”min biologiske mor”, ”den ældste af mine biologiske søstre” og ”mig selv”, det er atter et nådesløst hudløst forhør:

Har du hjemve, når du opholder dig:
a. I Sydkorea?
b. I Danmark?
c. I både Sydkorea og Danmark?
d. I hverken Sydkorea eller Danmark?

Maja Lee debuterede selvfølgelig i Hvedekorn, for syv år siden. Blandt de ivrige, talentberusede debutanter i det nye nummer skiller Karoline Wolsing Willum sig ud ved ikke at bidrage med digtagtigheder, men med et decideret DRAMA! Et poetisk drama NB, dette er Hvedekorn, betitlet ”Eventuelt ak og ve” og omhandlende en ung pige, der i eksistentiel kvide har sat op i et træ, ret kosteligt melankolsk er det: ” Jeg er gået i stå ¾ inde af pålægningen af en gennemsigtig neglelak.”

Sternberg fortsætter sin radikalt venlige poetologiske føljeton ”Det samvær vi har sammen”, Nikolaj Zeuthen har skabt to pjaskvåde konkretdigte til Brønshøj Svømmehal, Bo hr. Hansen kan ikke holde op med at skrive muntre dødsdigte. Og i det hele tager digter bidragyderne sig ud i alle poetiske hjørner og yderligheder i en syleskarp brogethed fuld af excentricitet og bare skønhed som i dette digt af Signe Lodahl Gjessing, der går i 3. g , men allerede er Hvedekornsveteran:

du stiller et vandglas
i kursiv
fra dig på stemmernes vingeslag
uden at tage hensyn

og folder dagens fodende ud i en
overdådig note

God Hvedekornsdefinition: En overdådig note til alt det sædvanlige, virkelighedsmæssige ævl!

skrevet den 25/05/12 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys