Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Sjældenhed: Hvedeanmeldelse!

HER! på litteraturnu.dk ved Martin Lykke Nielsen, af Hvedekorn 2, 2012, mange gode og rosende ord, bl.a om Signe Gjessing og Dea Sofie Kudsk:

Jeg synes at, Signe Gjessing, som i øvrigt kun går i 3. g., skriver så forrygende talentfuldt, at jeg får lyst til at finde ud af, hvem hendes dansklærer er, og sørge for at mine egne unger, når jeg engang får nogen, får den samme til dansk. Hør blot dette vitalistisk fine minidigt:

– jeg strækker armene ud som en træbøjle
der hænger i solopgangen
al sol hænger på mig, vi hænger på hinanden nu, sol

Det er svært ikke at læse digtene med forfatternes alder i baghovedet, eftersom det jo er det eneste, man får at vide om dem – hvornår de er født, og om de har været i Hvedekorn før. På den måde er Hvedekorn vel nærmest det, man kunne kalde demokratisk. Gamle debutanter og unge veteraner, kendisser og ukendte, står side om side.  Og det er bemærkelsesværdigt, som de helt unge gør det godt. Ud over ovenfor citerede Signe Gjessing (født 1992) er jeg vild med Dea Sofie Kudsk (født 1990), der har skrevet fire banalt forrygende tekster, blandt andet om at kaste et fjernsyn ud fra femte sal og ramme en bille.

Banalt forrygende akkurat! Tak for den, Martin!

skrevet den 10/08/12 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys