Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

5 Hvede-oplæsninger august-september, mindst!

(ikke alle har sagt ja endnu, derfor mangler visse navne)

Torsdag 3o. august, 13.00, Humlebæk skole – Nanna Damsgaard, Jakob Slebsager, Joakim Vilandt, Line Rasmussen

Søndag 2. september, 13.00, kulturhuset Egedal, Kokkedal, Signe Gjessing, Tine Høeg, Caspar Eric Christensen, Emil Kjær Voss, Cecilie Lind

Tirsdag 11. september, 20.00, Rosinante&Co., Kultorvet 11 – Hvedekorns Indian Summer-oplæsning i anledning af Hvedekorn 3, 2012, Line Maria Jensen, Emil Kjær Voss, Joakim Vilandt, Marie Melchiorsen, Caspar Eric Christensen + 1 yderligere bidragyder

Tirsdag 18.  september, klokken 20.00, Løwes Bogcafé, Århus, Marie Louise Hansen, Ingelise Jensen, Christian Djurhuus, Ingrid Nymo, Søren Sixten Lindskov Lund, Jesper Elving og et par yderligere jyske Hvedekornsdigtere

Søndag 30. september, 15.30. kulturhuset Skovhuset, Værløse, Signe Gjessing, Tine Høeg, Thit Jensen Julie Elmhøj, Johannes Fogtmann, Jakob Slebsager Nielsen, Ingrid Nymo, alle 2011-debutanter nomineret (af red.) til (besluttet af husets bestyrelse) Årets Skovhuslyriker (der får både penge og en tale)

Artikel i Frederiksborg Amtsvis om Egedal-oplæsningen:

Poesiens Dag i Kokkedal har tiltrukket fem danske digtere, der netop har debuteret. Derefter er ordet frit.

KOKKEDAL: Ork ja, lyder det fra arrangørerne af Poesiens dag i Kokkedal.For digte kan nedbryde fordomme og myter og sætte en snak i gang om tunge emner, og ingen skal være bange for at gribe mikrofonen og læse op af arkene fra skrivebordsskuffen derhjemme, når Poesiens Dag holdes i Kokkedal den 2. september.Karlebo Poeterne oplever det hver gang de holder deres tirsdagsaftner, hvor man kan komme og læse højt af sine egne digte, nøjagtig som til poesifesten.Debutanterne er forsigtige, men det giver en form for kick, når de har læst højt.-De sidder først og undskylder, og så starter de, og når de har læst det op, og det er gået godt, så siger de »ja, og jeg har lige et til«, fortæller Stig Guldhammer, der er en af arrangørerne, aktiv i Karlebo Kunstnerforening og med til det lille pressemøde, hvor ideen blev præsenteret.

Stjerner på vej

Ved bordet sidder også Ingrid Krønert, foreningens formand, og Britta Schade, og de kan muntert fortælle om, hvordan de fik Lars Bukdahl, skribent på Weekendavisen og redaktør på Hvedekorn, til at deltage i festivalen.Med sig har han fem debutanter, hvoraf en af dem er den blot 20-årige Signe Gjessing, der netop er debuteret, i en lige så ung alder som Tove Ditlevsen. -Jeg ringede til Lars Bukdahl, og vi aftalte, at han skulle komme herned til et møde, og han syntes nærmest, at han var kommet til Kokkedal Klondyke.., nej det var vist Kokkedal Bronx, han sagde, griner Britta Schade, der også kan fortælle, at Lars Bukdahl tændte på ideen og at et par skoler er blevet tilbudt et besøg af redaktøren og et par digtere, der har debuteret.Debutanterne skal indlede poesiens fest, som holdes for første gang i Kokkedal, og publikum behøver ikke være bange for, at det hele bliver alt for højtravende.Mødets fjerde deltager og medarrangør, Pia Sonne, formand for Medborgerhusforeningen, slår synspunktet fast: -Digte behøver ikke være noget tungt noget, som man skulle læse i skolen, men ikke gad.Det kan også være sjovt og hylende morsomt, og det synes jeg er vigtigt at få sagt.Alle skal kunne komme, fastslår hun.-Ja, det er tilladt at grine.Vi oplever tit, at der kun er et par stykker, der sidder med et smil, når vi læser noget, der faktisk er sjovt. Folk ved ikke rigtig, om de må, tilføjer Ingrid Krønert. Hurtigt bemærker Stig Guldhammer: -Vi er faktisk meget pjattede, vi er ikke højkulturelle.

På ponyryg

Og så går der gang i snakken.Om skolerne, som jo kunne sætte eleverne til at skrive. -Deres forældre må også, indskyder Britta Schade.Hvad nu hvis Frederiksborg Amts Avis tilbød at optage gode digte forud for festivalen, som reklame, lød det også. Ja, absolut, det gør avisen gerne -send til fredensborg@sn. dk. Vi bringer de første i den kommende uge.-Poesi på ponyryg, siger Stig Guldhammer så, med henvisning til, at der ofte en gang om året er udendørs fest ved Medborgerhuset Egedal, hvor der er ponyridning for børn.Mest for sjov, men hvem ved? Måske bliver der læst digte op af debutanter, der rider på en hest… Sjovt kan det blive! slot.

skrevet den 10/08/12 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys