Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, nr. 4, 2012

HVEDEKORNSDIGTER AFSLØRER:

ÅRSTIDERNE HAR FORSKELLIGE KØN!

Årets sidste nummer af Hvedekorn, nr. 4, 2012, er absurd stjernespækket:

Suveræne veteraner som Mette Mopstrup, debut i bladet 1993, og Per Aage Brandt, debut 1968, står overfor unge blomstrende håb som Mia Degner, debut i Hvedekorn 2010 og bogdebut på Gyldendal i dette fortVEDEKORNSDIGr, debut i bladet 2010 bogdebut på Gyldendal i foråret med En lodret drøm, og Asta Olivia Nordentoft, bogdebut i efteråret med Et ansigt til Emily, men første gang i Hvedekorn, med et inderligt ekspansivt og egensindigt kærlighedsdigt:

Min kæreste har små øjne, men alligevel er de meget tydelige, blåbrune./ Hvis jeg skulle genkalde mig mine ekskæresters øjne for at lave et tilfældigt skel så var de:/ meget store og brune/ små og gråblå./ Min allerførste kærestes øjne husker jeg ikke. har en formodning om at de var brune. Jeg kan huske han stod og vinkede og jeg tænkte: jeg kan ikke komme tilbage./ Fuldstændig frygteligt at vinke igen når man pludseligt vidste det, at man aldrig ville komme tilbage./ Fjorten år og pizzahår.

Også en vaskeægte rockstjerne debuterer, Anders Mathiasen fra Vessel og Murder, med finurligt komplekse, meget lidt rocksangagtige tekster:

Forbilledligt til tops i lysmast/ nærlæser profeten et gavlmaleri/ af drosler som eger i morgenens løbske fraktur.

Sternberg er tilbage med tredje del af sin underfundige poetik for et nyt årtusinde, ”Det samvær vi har sammen”. To yngre og faste leverandører, hvis brandoriginale talent snart bør åbenbares for de alt for mange og stakkels ikke-Hvedekorn-læsere, Lea Løppenthin (overskriftren er hendes opdagelse) og Joakim Aa. Sørensen, er begge på toppen af deres spil. Frank Kjørup præsenterer 8 måder at se på mælkebøtter på, og Monia Sander lader en intrikat dialog ende i et bogstaveligt egetræ. Og en debutant hedder ikke bare Tristan Baujault, han er også født i noget så nådesløst som 1996!

Vinteren er så poetisk kønt et køn i Hvedekorn!

skrevet den 20/12/12 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys