Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, nr. 1, 2013

ER JORDEN DEN ENESTE PLANET DER FINDES DIGTE?

Hvedekorn 1, 2013, indrammes af bladets gamle, men unge redaktionssekretær Martin Glaz Serup, der omsider vender tilbage til sine gamle, men unge slagmarker. Nummeret starter med hans offensivt milde digt til skønheden, lang tid siden nogen har argumenteret for den, men skal det være, er Hvedekorn stedet.
Og nummeret afsluttes med Serups og Pernille Arvidsens oversættelse af den tyske digter Michael Augustins fyrigt finurlige digt ”Nogle spørgsmål vedrørende digte”, og sikke nogle fantastisk gode dumme spørgsmål, her de første fire:

Er poesi/ ligesom et kontinent/ eller mere som et ocean?// Findes der flest skrevne/ eller flest uskrevne digte?/ Hvad koster det/ at fremstille/ et digt?// Hvilket digt siger mest om sin forfatter:/ hans første eller hans sidste?

Som altid er der flere gejser-agtige unge digtere, der skriver deres første digte i Hvedekorn bl.a. Sophia Handler, født 1993, der kaster et helt, lille ocean af nervøs og forfinet poetisk skrift i luften, eller 2 oceaner rettere, sådan begynder det første:

Fine ting er at løbe og at være sulten. Du mangler en taske, der passer til alle dine fine ting. Den skal også være smuk. Men du vil jo gerne holde noget helt tæt ind mod maven. Under dynen kunne der være koldt. Du undrer dig et øjeblik over retning syd.

Fremhæves kan derudover – udover DET HELE altså! – pure nonsensdigte af Robert Henningsson, et apokalyptisk læsedrama af Sixten Elia, mash-ups af bl.a. Josephine Klougart og Stine Pilgaard ved Mette Ø. Henriksen og glædelige gensyn med flere af Hvedekorns stærkeste, faste bidraygdere disse år, Jakob Slebsager Nielsen (Årets Skovhuslyriker 2012), Tine Høeg, Line Toftsø, Ingrid Nymo og ikke mindst temmelig synske Signe Gjessing, der svarer sandfærdigt på Augustins spørgsmål: ”Kan digte fremstilles kunstigt?:

Her støbes kopier af den originale medvind.

Her er Hvedekorn i samme nu.

skrevet den 25/03/13 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys