Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Debutanter, en ægte rost, en uægte afsløret

Slagtryk-redaktør Erik Scherz Andersen skriver på sin blog om Hvedekorn 4, 2013:

Hvis det skulle være gået nogen næsen forbi, så skal jeg lige hilse og sige, at Christoffer Thunbo Pedersens bidrag i Hvedekorn nr 3 2013 skiller sig ud på en solid måde med en sublim fornemmelse for sprog, der fortjener mere opmærksomhed end dette blogindlæg alene kan bidrage til:

Han ler dem dadler tom.
Fra et vallen hænger ni gen vin.           Han aver dem skadingen laks som vader i dom.
Klanens land kender solens told, som anke blidt hviden lod.           Rå pandes
midje er sået med perle, som et listende skilt der bærer nattens tal.
Seks lune ten mod ryggen, fra tene på nåletræ. Et tve-ægget sværd, de stråler lette,
bryder læk på violens blomme.
Et dræn af grøn bøge-regn kimer i siv-marsk hvor hær gør køb på maske.
Solen suger liv frem fra fuge i et dige,
bag led går soden kid og ugler vandets rede.

16.07.13

Ellers vil jeg fremhæve gode bidrag fra Robert Henningsson (“mågen er ambulance/mod den mørke himmel”) og Martin Lykke Nielsen (“pigerne skubber deres barnevogne som græsslåmaskiner / det er umuligt at holde befolkningstilvæksten/ nede”) og Anne Tscherning Larsen (ikke debut som anført).

- Tak for rosen til Christoffer, Robert, Martin og Anne, der rigtignok ikke er debutant – undskyld, konkurrentorgan! – fordi hun for et års tid siden debuterede i Slagtryk med en serie tørt sardoniske prosastykker, bl.a. dette:

3d04 Christian fuldtidsarbejder på McDonalds fordi han vil rejse med en rygsæk men pengene løber ned af låret og gider han rejse alene så han flytter til Århus og begynder på fysioterapeut uddannelsen men skifter til journalisthøjskolen og flytter en dag med sin kæreste Sarah der er socialrådgiver til Arden hvor Sarah kommer fra og han laver lokal-tv og redigerer en lokal sportsforenings nyhedsbrev fordi deres søn måske er et talent og en gruppe af fædrene har tilmeldt sig en vinklub og de har en stue i deres etplanshus hvor de kan sidde uforstyrret og snakke om bouquet

skrevet den 06/12/13 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys