Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Debutformørkning

- fra Hanne Vibeke Holsts mildest talt ikke poetiske murstensroman om hendes far, Hvedekornsdigter og Hvedekornsredaktør Knud Holst, betitlet Knud, den store – han læser op af Klaus Rifbjergs Konfrontation:

Han fortsætter:
“Opvågnet fra nedfrosset/ dybtanæsticeret koma/ rykvis./ Udflod: smag/ Transfocator: syn/ Valens: værdi./ Pessar: virkelighed./ Mach: romantik./ Lyrik: 5-4-3-2-1-0.”
Hendes fnisen er tydeligvis ikke den reaktion, han forventer sig.
- Hvorfor griner du? spørger han stødt, som om det er Moses’ stentavler, han sidder med.
- Undskyld, siger hun. Hun har det med at le på de mest upassende tidspunkter. – Men det er jo morsomt. Manden har humor. “brokbind”!
- Morsomt! Han rynker bryn og stryger åndsfraværende en tændstik, som han sætter hen foran cigaretten, som hun har stukket ind mellem læberne. . – Det er epokegørende. Kan du ikke høre det?
Hun tager et dybt drag af cigaretten, det første sug er er altid det bedste. Når lungerne fyldes med røg og nikotinen prikkende breder sig i blodbanerne.
- Jo, men jeg synes bedre om dine. Dem fra Hvedekorn.
- Stiløvelser, siger han affærdigende om de tre digte, der blev bragt i Hvedekorns oktobernummer. Han var ellers et euforisk, da de blev optaget. At debutere i Hvedekorn var en “blåstempling”, hed det.
- Hva’ så med dem, du fik i Politiken? siger hun og henviser til de to digte, han fik bragt i Magasinet i august og september. “Efter sæsonen” og “Din skulder i min hånd”. Det sidste var et kærlighedsdigt, om hende, om deres kærlighed. De de blev antaget, købte de flødekager og inviterede Hvarregaard på eftermiddagskaffe. Det var første gang, han havde fået noget optaget i en af københavneraviserne. Efter utallige forsøg og mange afslag.
- Porcelænsmaling. Pjaskede.
- Nå, siger hun sødt, det er jo også hende, han nedgør.
- Rifbjerg ligger klasser over. Det du da kunne høre!
Hun puster røg ud.
- Jeg har ikke forstand på moderne lyrik, Knud! Det siger mig ikke så meget, ved du.

skrevet den 19/12/13 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys