Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, Hvedekorn 1, 2014

KIRSTEN HAMMANN SERVERER ABEFRIKADELLER

Hvedekorn 1, 2014, bugner over med lækkerbiskener og himmerigsmundfulde og alskens rå og raffinerede delikatesser. I den ene ende har vi otte nye, sublimt absurde drømme af Helle Helle, bl.a. denne om en kær kollega:

August, 2013

Kirsten Hammann serverer abefrikadeller. Det er frilandsabe, det har hun sikret sig.

Fulgt af to spektakulære førstegangsoptrædener i Hvedekorn: Hanne Højgaard Viemose, vild roman-debutant 2011, associationsstrømmer vittigt og desperat om sin aarhusianske hverdag, Bjørn Rasmussen, ikke mindre vild roman-debutant 2011, leverer foruroligende billeddigte om ”Fars piger”, sammen med Forfatterskoleelev (og Hvede-debutant) Niels Henning Falk Jensby. Velkommen dér, prosaister, vi tænkte nok I var poetiske i hjertet!

I den anden ende har vi et trodsigt ”defaitistisk” digt af Hvede-veteranen og vistnok –rekordholderen (flest optrædener nogensinde) Viggo Madsen og en forrygende mash-up-tekst af Rasmus Halling Nielsen, hvor han skriver sig ind og ud af et klassisk Vild Hvede-digt fra 1939 af Bergliot Heinesen, Williams søster, og får en veninde til at oversætte det til færøsk: Smukt Hvede-søskendeskab hen over seklerne.

Og ingen ende på smagfulde digternavne midt imellem: Blandt andre Handler, Elving, Ladegaard, Brockhattingen, Graunbøl, de Thurah Huang, Slebsager, Tordenfugl, Gram, Viuff. Så delikat skriver debutanten Andreas Tordenfugl Thomsen om et flyvsk møde på hovedbanegården:

et par forsinkede papsvaner mødes under uret og råber
på hinanden
som var de engang tættere
end vinger kunne række

- de papsvaner er ikke forlorne, de er ægte kunstige og lige til at spise med øjnene.

skrevet den 21/03/14 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys