Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Prosa er poesi når det er poesi (og kort)

Redaktøren blev spurgt, hvorvidt Sophia Handlers debuttekster i Hvedekorn 1, 2014, kan kaldes lyrik, når de er sat op som prosa; redaktøren svarer:

Alt hvad der står i Hvedekorn er lyrisk eller med et mindre lukket ord poetisk, også selvom det er sat op som prosa, og når det er sat op som prosa kunne særbetegnelser derfor være enten prosapoesi (som er en god, gammel genre; Baudelaire skrev prosadigte) eller kortprosa (der nemlig ikke (længere) betyder noveller, men tværtimod noget, der er kort og på prosa og noget andet end noveller). Sophias tekster er i mine øjne i særklasse både lyriske og poetiske tekster, med deres forfinede og finurlige enkeltsætninger og deres skiftevis umærkelige og dramatiske spring i betydning fra den ene sætning til det næste, og fortjener derfor at blive kaldt prosadigte af første grad. En lille eksemplarisk poetisk/lyrisk sekvens (der sagtens kunne udgøre et lille (prosa)digt (med sø/hav-motiv) i sig selv, men ikke gør det) fra den første tekst: “Man kan i perioder håbe noget godt for andre. En aborre, der sluger krogen. At slå ihjel for første gang. Grim mund. De blå tæpper kan være en sø. De kan se tilfældige ud på gulvet efter et stykke tid.”

skrevet den 25/03/14 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys