Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, Hvedekorn 2, 2014

DU GIVER MIG BOLSJEGRAFIK

Overskriften er et godt resumé af Hvedekorn 2, 2014, OG et digt af Thit Jensen i samme nummer. Det nye årtusindes Thit Jensen, født 1993 nemlig. Redaktionen er sikker på, at hun de kommende årtier kommer til at hjemsøge dansk poesi eftertrykkeligt; Thit er hovedrig på den eneste møntsort, som tæller i Hvedekorn: TALENT.

Vi tillader os at være pavestolte over, at to af foråret allerstærkeste og -fineste digtsamlings-debutanter, Signe Gjessing med Ind i det u-løse og Lea Løppenthin med nervernes adresse, oprindeligt var Hvedekorns-debutanter, i henholdsvis årgang 2009 og 2011. Og nu er de Hvedekorns-korrespondenter, der snart skal huske at skrive hjem, igen.

Også i det nye nummer  digter debutanter som om, de skal blive til en hel masse, fx Eva Maria Lund, født 1992, der slutter sit bidrag stolt trodsigt:
”Jeg holder ikke med dyrene. Jeg holder med menneskene. Jeg giver ikke en fuck for fremmede dyr. Eller fostre.”

En sjælden Hvedekornsgæst er superprosaisten Harald Voetmann, der præsenterer et kosteligt omstændeligt og opbyggeligt, oldgammelt sumerisk digt, ”Af Šuruppags leveråd”, der til syvende og sidst nok er mere Voetmannsk end sumerisk:
” Min søn, pral ikke på værtshuse, voldtag/ ikke bondens døtre, for de vil fortælle det/ på markedspladsen og i paladsets gård./ Del ikke dit leje med en slavepige, for hun/ vil æde dit hjerte.”

Det er kun en brøkdel af den sommerlige overflod af poesi i det nye nummer, der bl.a. også tæller systematiske ottetals-besyngelser af Erik Trigger Olesen og hvidheds-polemik på vers ved Per Aage Brandt og digte af den seriøst viltre, tyske digter Daniela Seel, fordansket af René Jean Jensen. Og, Og, Og, Og.

Det blomstrer med og og atter og i Hvedekorn. Bolsjegrafik og grafiske bolsjer.

skrevet den 08/07/14 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys