Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Nye debutanter i Testklubben

I dr.dk.s Testklubben præsenteres - med 1 digt hver – og interviewes to debutanter fra Hvedekorn 1, 2010, Josefine Graakjær Nielsen og Andreas Pedersen -

Her er Josefines svar på, hvilke særlige temaer eller emner, der optager hende:

Lyde, grænserne mellem dig, mig og omverdenen, damen i toget, tics, slørede kameravinkler, suspense og mysterier, historiske begivenheder, kønnethed, erindringer, lugte og farver, absurditet, sprogklang og Kig Ind.

Her er Andreas’ svar på, hvad det er digte særligt kan:

Digte insisterer stædigt på bare at være til. Det er det. Det er enormt interessant, synes jeg, og det gør digte til en urimelig litteraturform, også for digteren, tror jeg. Og så er digte den form for litteratur, der er mest interesseret i, at bogstaver er bogstaver. Jeg tror, man skal være mildt forelsket i det håbløse for at beskæftige sig med digte. Det er den eneste forklaring, der kan gøre det udholdeligt, at man går rundt og diskuterer linjebrud med sig selv. Og nå ja, så er digte den eneste litteraturform, der spontant og uden grund og omtanke kan føre til noget smukt.

- TRUE THAT!

skrevet den 11/06/10 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys