Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, 4, 2014

HIT MED DET STORE SANGNUMMER!

Ekstraudvidede Hvedekorn 4, 2014, er et TEMANUMMER – det første i Lars Bukdahls 7 år lange redaktørtid – og sikke dog en tematisk PRAGT, hvis vi selv skal sige det: Temaet er POESI + MUSIK, poesi sunget eller reciteret til musik, bare uden musikken, bortset fra én spektakulær undtagelse.

Bladet indeholder bidrag fra nogle af vores mest respekterede sangskrivere og rappere, Blæs Buggi (Malk de Koijn), Jens Unmack (Love Shop), Nils Torp (Kliché, Souvenirs) Jonny Hefty, Niels Skousen, Khal Allan, Peter H. Olesen, Nikolaj Nørlund og Per Vers.

Samtidig medvirker flere medlemmer af den nye, fremstormende, VILDT poetiske generation af artister, Anders Hjernø (Tidlige Armbånd), Ida Meisling (Efter festen), Andreas Hjertholm (Atomfax), Torbjørn Radisch Bredkjær (AKA Bisse, Spillemændene), Nelly Lied About Her Age, Klaskefar, Kristoffer Munck Mortensen (Mellemblond) og kollektivet AFMEDHOVEDET (Synd og skam).

En tredje gruppering er distingverede digtere, der med magtfuld kunstnerisk nødvendighed har kastet sig ud i musikalske projekter, Lone Hørslev, Mette Moestrup (She’s a Show), Jens Blendstrup, Nikolaj Zeuthen, T/S Sterndolph (T.S. Høeg, Sternberg, Peter Adolphsen), Nicolaj Stochholm, Line Knutzon, Hans Kristian Bang, Morten Søkilde og Klaus Lynggaard. Og selvfølgelig er også Viggo Madsen og søn, Rune, inkluderet med en blues og nye Boffel-sange.

Som kastagnetterne i pølseenden har vi to unge Hvedekorns-stjerner, Joakim Vilandt, med en ægte og sær Højskolesang (med noder, så alle kan synge med), og Signe Gjessing, med pur poesi om og som musik.

Og så har vi slet ikke nævnt DJ Djuna Barnes’ indledende HvedekornMIx!

Det er fra Blæs Bukkis ”Fortabte Malkskitser” over Jens Umnacks lost Love Shop-sang og Line Knutzons skillingsvise om et strå til AFMEDHOVEDETS mobil-screenshot en rasende rig og repræsentativ kakofoni: Et lige så øredøvende som øjenåbnende LIGE NU!

skrevet den 10/12/14 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys