Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Min farfar hånet i mit eget blad

Arne Herløv Petersen har fundet et smukt og smældende smædedigt af Halfdan Rasmussen om min farfar, Jørgen Bukdahl, i Vild Hvede, november  1946 (jeg bliver helt stolt på en underlig omvendt facon, ligesom når jeg selv bliver hånet virtuost, af fx Klaus Rifbjerg: alt for megen ære!):

En litterær Niels Bukh. Dal, ordets svaler,
nedover hytter og forsamlingshuse,
flyv ud af munden paa den fødte taler
og lad ham ælte, kværne eller knuse
det danske sprog. Slaa blot saltomortaler
og kraftspring. Fang det skjulte i din ruse
og læg det blot. Slaa femøren til daler,
du, som har faaet taagehorn til muse.

skrevet den 16/12/14 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys