Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, Hvedekorn 2, 2015

DET ET NAT SLASH DAG OG ALT ER FORBI

Hvedekorn 2. 2015, er ikke det hyggeliste nummer i mands minde, men det er absolut ikke det mindst stærke. Det skrappeste bidrag er veteranen Klaus Lynggaards ”Digte og noter fra kemovinteren 2015”, der med kulsort fandenivoldskhed konfronterer sig med digterens kræftbehandling:

”Din ånde er skarp som permafrost / Idet du stikker din hånd ind i min brystkasse/ Og fordeler isotoperne rundt om på mine indre organer/ Nu er jeg er kraftværk/ Endelig/ Og det sårer mig ind i min sjæl/ At alle de omkringstående peger fingre og råber/ ”Det der er det grimmeste juletræ ever!””

Det næstskrappeste bidrag er den unge Hvede-korrespondent Thit Jensen hidsige punknoter om et betydeligt heartbreak, der begynder sådan her:

”1./ det er nat slash dag/ og alt er forbi

2. / det er nat slash/ dag og alt/ er forbi det fucking stil/ at være krøllet og blive/ snurret som billig vinyl/ det er en våd/ onsdag nat slash dag/ alt er forbi

3. / det var sindssygt hårdt at du/ var mit favorit neonskilt”

Betydeligt skrappe er også to monster-bidrag, Rasmus Halling Nielsens ustyrlige billed-tekst-combo og Rolf Sparre Johanssons rasende, flashhback-martrede opsang til sidste års Roskilde Festival-gæster.

Blandt de øvrige lysende glasskår kan nævnes debutanten Jens Kæmpe, netop optaget på forfatterskolen, maleren Lars Dan og poet og prosaist Mikael Josephsen, der omsider får sin Hvedekorns-debut med en hymne til idolet F.P. Jac!

Skarpt skræpper poesien i op i Hvedekorn!

skrevet den 06/07/15 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys