Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Kære Michael Strunge Jensen, Tak for manuskriptet, men det er alt for meget!

I Michael Rewers’ nye biografi om Michael Strunge citeres Hvedekorn-redaktør Poul Borums svarbrev, dateret 20. september 1977, til Michael Strunge (Jensen), der havde sendt ca. 200 digte ind, (“heriblandt naturligvis “Det kommende”, som han, ifølge (…) Borum, introducerede som intet mindre end “80′ernes Guldhornene”), hvilket også dengang var noget mere end rigeligt:

“Kære Michael Strunge Jensen,

Tak for manuskriptet, men det er alt for meget! Jeg har læst de første tyve og vil i hvert fald gerne trykke tre af dem: Vidste de, Apriorisk og Erkendelse(Drøm). Men jeg vil allerhelst have at De selv vælger tyve digte ud (heriblandt de tre), som jeg kan vælge af.
Imidlertid synes jeg alene ud fra de første tyve, at der er så store muligheder i manuskriptet, at jeg har givet det videre til Borgens Forlag til læsning – De skal absolut ikke vente noget umiddelbart positivt resultat, udgivelsespolitikken er meget stram – men De får i al fald en reaktion fra forlaget også.
Og send så tyve til mig hurtigst muligt, efter De har fået manuskriptet tilbage. Og medsend venligst Deres data: fødeår, uddannelse, beskæftigelse og tidligere trykt.

Venlig hilsen
Poul Borum”

Første side af Strunges håndskrevne svar på svarbrevet, “Hvidovre d. 28/10 1977″ er gengives i facsimile i bogen; her en afskrift:

“Kære Poul Borum

Hermed de 20 digte som du bad mig vælge ud. De fleste af dem hører til det, jeg har skrevet efter det første manuskript, du modtog (ca. 200 håndskrevne digte). Denne gang har jeg også brugt håndskrift, da jeg endnu ikke har haft råd til en skrivemaskine. Der er enkelte rettelser og overstregninger iblandt for ofte har jeg skrevet et digt rent ca. 10 gange – for kun at finde nye fejl, og punkter der skulle ændres. Så har jeg simpelthen ændret direkte i digtet. Jeg håber, det er til at læse.
Digtene er ordnet med en rød eller blå tråd gennem udvalget, der begynder med mistanker og uro, for over tvivl og undersøgelser at slutte med en følelse sammenhæng/hele i tilværelsen og naturen. Happy end. Du vil kende nogle af digtene fra mit duplikat beregnet for det næste møde hos dig. Det er ligesom om Jack O’Leary falder uden for selskabet, men han er også et år ældre end de fleste andre texter.
Til digtene vil jeg gerne knytte et par citater af Patti Smith og David Bowie. Citaterne er valgt efter at digtene er blevet skrevet ind og samlet. Jeg skriver sjældent ud fra et citat. Men de passer forbavsende godt (synes jeg) til digtene og udvalget”

I Hvedekorn nr. 4, 1978, bidrog Michael Strunge med 13 digte (der fyldte 4 af dengangs A4-sider, hvilket er/var en del)

Bogen fortæller, at Strunge 22. december 1977 ikke bare første gang mødte sin kommende kæreste Inge Guldal Pedersen, han så sig også publiceret for første gang, i selskab med Inge og hans nye digterven F.P. Jac (der havde bidraget til samme nummer):

“Tanken strejfede ham, at Hvedekorn med hans debutdigte indeni vistnok var kommet fra trykken samme dag (hvilket godt nok er tidligt for NÆSTE ÅRs første nummer, mumler den nye red. i skægget LB). Han lånte telefonen og ringede til F.P. Jac, der ude i Avedøre Stationsby ganske rigtigt sad med en uåbnet konvolut og tidsskriftet på spring indeni. De aftalte at mødes på Stationsbodegaen. Inge Guldal Pedersen tog med. Her brød de forseglingen, hævede bladet og skålede for Michael Strunges 13 debutdigte.”

skrevet den 29/11/15 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys