Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, Hvedekorn 4, 2015

HVEDEKORN 4, 2015, ER ALL INCLUSIVE!

To fremragende yngre digtere er omsider Hvedekorn-bidragydere i det nye nummer, Christina Hagen og Amalie Smith. Sidstnævnte med en øm, illustreret hymne til den rodløse plante Tilllandsia, førstnævnte med grusomt og kosteligt ærlige, ikke så lidt Jørgen Lethske mini-essays om ”Gode venner”, ”Sorte mænd”, ”Unge mænd” (der klart foretrækkes frem for “ældre mænd”) og at feriere ”All Inclusive”:

”De irriterende elementer, der normalt findes i et liv, de findes ikke her. Jeg går til beach party om torsdagen, arrangeret af hotellets ansatte. De har, i løbet af dagen, bygget en strandbar af jernrør og hvid presenning, der har ligget gemt i et rum på hotellet siden sidste torsdag. Man har snoet luftige, khakifarvede stofstykker rundt om jernrørene, hvilket bidrager til et luksuriøst udtryk.”

Pågående ærlighed kendetegner også Sternbergs digtsuite, der bare hedder og virkelig også bare er ”onanidigte”, en ellers lidet poetiseret aktivitet vendes og drejes med agil, naivistisk nysgerrighed.

Digteren Jørgen Sonne døde næsten 90 år gammel i september, han bidrog første gang til Hvedekorn i 1958, med en Ezra Pound-fordanskning. Vi mindes den store, høje digter med en serie brandgode digte fra hans sidste år: ” Foran sig så han den vilde, store Skov –/ stadig større bredte den sig ud nu/ under disse stejlende, hvide Keglebjerge”

Begge bladets foreløbigt yngste bidragydere, Anders Gamst Skov og Tamara Bredevang Nyvang Andersen, begge født 1998, rapporterer nyt fra deres vokseværk, Peter-Clement Woetmann skriver om kærlighed & smørrebrød og Signe Gjessing udvider på 1 sølle side det poetiske verdensrum betydeligt:

” det-som-ers sandhedsallergi giver udslag i guldprikker på alt”

skrevet den 28/12/15 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys