Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, Hvedekorn 4, 2016

I SKARPHEDS HIMMELHVÆLV

I Hvedekorns sangnummer for to år siden manglede fatalt én slags sangtekst, nemlig salmen! I Det nye nummer, nr. 4, 2016, kan vi omsider gøre skaden god – med syv sirligt intense salmer af kultprosaisten Bo Reinholdt, der hermed får sin poesi- såvel som Hvedekorns-debut. Vi kan ikke være stoltere (eller frommere), Her sidste strofe af sidste salme, that’s what it’s all about:

”Så stor en tro vil frelse/ Lød mesters første ord/ Den bringer øjet helse/ Et udsyn mod vor jord/ Og inderligt tilføje/ I skarpheds himmelhvælv/ Et budskab fra det høje/ Sendt af Gud Herren selv”

Så er der med anderledes verdslig salighed comeback-digte (tre års fravær er en evighed i Hvedekorn) af det unge talent Nanna Kornelia, der nu kalder sig Nanna Q Vist:
”lad mig fortælle dig om udsigten her til aften:/ en solbelejret vinduesramme/ jeg bliver gal og svinsk lykkelig blomst/ kom og hør lars hug på min discman/ kom og tag lidt ansvar for det her/ porcelænsagtige muldvarpeskud”

Blandt specialiteterne (alt er en specialitet i Hvedekorn) kan vi nævne Jakob Schweppenhäusers reaymade-isering af spilleplanen fra EM i fodbold, Theophanis Melas’ ”xenofoniske” rapporter på perfekt kaudervælsk og Troels Skov Nielsens troldspejling af sit opslagsfangne uendeligheds-bidrag fra sidste nummer (som I virkelig skulle have hørt ham læse op i stive 8 (hvis ikke 9) minutter på Bogforum, virkelig!).

Hvortil kommer resten, herunder fabelagtig billedkunst ved Anders Brinch, som ikke er mindre specielt og helt vildt særligt  Som veteranen Robert Henningsson siger det i et lille, på udgivelsesdagen for længst nyklassisk digt:
”Hvalen er havets nattergal”

Hvedekorn er pip på 7 have.

skrevet den 30/12/16 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys