Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Reklame, Hvedekorn 4, 2017

Dansen den fantasmebark

Det mest kukkede bidrag – og der er hård konkurrence! – i Hvedekorn 4, 2017, er debutanten Stefan Bakmand Andersens utal af smukke, sære og platte variationer over sit eget navn, her er en håndfuld:

”bark seende mand saft/ barksaftens mand/ samernes dna andefant/ samersaften/ barken nas den aftensmad/ stedernes madbank/ fantasmebarkens ande/ send anden fantasmebark( dansen den fantasmebark/ fantasmens bark ned ned/ fantasmernes bade/ fantasme seende bark”

I bidraget lige efter formulerer en anden debutant, Anatolija Elg, de evige identitetskvaler således:

”et spørgsmål:// hvem/ er/ du/ ?// luk døren op!/ luft ud!// binder snørebåndene/ pludselig af karamel// ser på uret// automatdørene/ åbner om ½ minut/ går i startposition og/ tæller så ned/ tager teten/ men// idrætstimen er/ allerede slut// et spørgsmål:// hvem har spist dine snørebånd?”

Dette nummer markerer poesiredaktør Lars Bukdahl og kunstredaktør Christian Vinds 10 jubilæum som redaktørpar, og så længe der er debutanter som Stefan og Anatolija giver jobbet alt for meget mening til ikke at klø videre på. Hvortil kommer faste, fremragende korrespondenter som i dette nummer Kristoffer Raasted, Joakim Vilandt, Rolf Sparre Johansson, Selina Roma Andersen og Sophia Handler, der alle byder på overrumplende genopfindelser af deres signaturer. Og den udsøgte outsider Jonas Okholm Jensen har omsider fundet vejen forbi, mens Hvedekorns egen Leif Achton-Lynegaard atter konstruerer fikse ordmaskiner.

På billedsiden hylder Lasse Krog Møller på veloplagt museal vis folkebibliotekerne, uden hvilke mangen en digterspire ikke fik nys om den vildt blomstrende, højt kukkende postkasse hos Rosinante & Co i Købmagergade. Lad de næste 10 år flyve af sted som et lige så forhvirvlet øjeblik!

skrevet den 30/12/17 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys