Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Atlasros

Stor, særdeles grundig og positiv anmeldelse af Hvedekorn 1, 2018 i det nye nummer af Atlas signeret Jonathan Westh Carstensen – vældig gut. Link HER, Dette er bare indledningen:

“Det er ikke fordi, det skal handle om noget så kedsommeligt som alder, men alder er alligevel en pointe, som er værd at hæfte sig ved i det nye Hvedekorn 1, 2018. Se således hvordan samlingens yngste, debutanten Sascha Trier, behandler noget så vidtløftigt som tro: »I forgårs sagde en fætter til en anden:/ jeg har lagt læben på Guds beskæggede kønslæbe/ og det smagte fælt./ I går sagde en fætter til en anden:/ nu sætter jeg altså mit tyggegummi på væggen og/ lærer dig at slikke fisse./ I dag bliver den ene fætter og den anden snart/ gale over hvorvidt Guds beskæggede kønslæbe/ smager fælt«. Se så hvordan veteranen Hans Chr. Bøgholm, første gang i Hvedekorn i 1969, griber det samme an: »Du kan lige så lidt fjerne dig fra Gud,/ som du kan fjerne dig fra dig selv –/ du kan gå uden om/ hvem som helst du møder,/ men du kan ikke gå uden om Gud –«. Det er to meget forskellige måder at tale om religiøsitet på, og det afhænger af om digteren er født i ’98 eller ’46, men i kraft i deres ligeværdige tilstedeværelse i Hvedekorn, taler de også sammen. Det er derfor Hvedekorn til stadighed manifesterer sig som Danmarks bedste rendezvous for digtere i alle aldre. Det er litterært indhold af høj karat, spændvidden er forfriskende bred, og der er både højt og lavt til loftet. Mens Trier og Bøgholm er eksempler på det første, er Olga Ravns Celine Dion digt et godt eksempel på det sidste.”

skrevet den 06/07/18 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys