Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Vort lands bedst bevarede forfattere – måske!

Den første anmeldelse af nr. 1, 2010, er poppet op, i KultuNaut.dkden elektroniske kulturguide, hvor Caspar Andreas Dyrehauge giver nummeret sølle tre stjerne ud af seks, men al hans forbumlede kritik lyder, i redaktørens twistede ører, grangiveligt som ros; “perifer arrogance over for det gængse”, ja, nemlig:

Mange af de litterære bidrag, der er Hvedekorns styrke, er tilpas anmassende at læse, men den fuldstændige betagelse udebliver, idet nerven i tidsskriftet er fortærsket og på sin vis insisterer på en perifer arrogance over for det gængse. Mantraet synes at være, at jo mere sært og skørt, desto bedre. Ok, det er selvfølgelig ikke betegnede for alle bidrag i tidsskriftet, men der er enkelte mere eksotiske af slagsen. Man skal være klar til lidt spas med sproget, hvor det i højere grad er formen end indholdet, der turneres.

Og så har anmeldelsen den spøjseste – positive – formulering om bidragyder og 1979-debutant Bo Green Jensen, der “måske er en af vort lands bedst bevarede forfattere”. Forslag til nyt slogan: Hvedekorn – bladet med vort lands bedst bevarede forfattere – måske!

skrevet den 16/06/10 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys