Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

NYT NUMMER!

Hvedekorn n. 1, 2010, det allerførste på Rosinante&Co, er vildt galoperende på gaden! Med vindmøllerne på bagagebæreren!

 Poesiredaktør Lars Bukdahl er stolt som en kvindelig pave over sin indholdsfortegnelse:

Det store naturtalent Cecilie Lind, født 1991, men debuteret helt tilbage i 2008, indleder nummeret med en helhjertet Hvedekorns-hymne, fulgt af den punket fabulerende og punktumløse føljeton om pigen Eyelicess i storbyens vold. Så er vi kørende! 

Som frivillige lejesoldater angriber en perlerække af Rosinante&Co’s bedste forfattere, hvoraf flere er gamle bekendte af bladet:

Helle Helle drømmer hyper-pinligt om forfatterkolleger fra Leonora Christina Skov til Mette Moestrup, Kenneth Bøgh Andersen leverer gotiske mini-gys, Peter Adolphsen & Ejler Nyhavn taster et sjofelt tastaturtegnsdigt, Jens Blendstrup husker tilbage til sin unge, formørkede og let snublende  debut i Hvedekorn, Vibeke Grønfeldt og Christina Hesselholdt demonstrerer, hvor poetisk rigtige prosaister skriver..

Traditionen tro byder nummeret på en håndfuld purunge debutanter, og Andreas Pedersen, født 1990, er lige så flimrende renfærdig som Josefine Graakjær Nielsen, født 1985, er flintrende forskruet, men de er akkurat lige fuldmodent lovende – om en oprømt fremtid for poesien og Hvedekorn.

Og så er der ingen tvivl i redaktørens sind om, at kultpoeten René Jean Jensens virtuose langdigt ”Dengang jeg red på æslet” er et hovedværk i ny, dansk poesi: Sjældent er et centrallyrisk jeg blevet centrifugeret så gennemgribende – og systematisk og diverterende.

Rosinante&Co er kommet i stald hos Hvedekorn, og livsaligt eksploderende har poesien aldrig haft det bedre.

skrevet den 10/06/10 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys