Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Årgang i grams

I anledning af eller simpelthen tilegnet nedenstående zigzaggende, formodentlig nu afsluttede  ”tråd” - er det ikke det, det hedder? – på redaktørens private blog, har jeg i dag udvidet registeret over Hvedekorndigtere med årgang 1984, inkl. Viggo Madsens bidrag til nr. 3, 1984, her det ene digt af to:

Kan himlen kompensere for havet?

Havet ligger hen med buget i vejret
At vende det kræver større hjælp
end nogen her kan give
Alligevel sejler de ud
for at krumme sig samme i afmægtighed
Himlen står udspilet som et sejl
under det vældige pres

Kirsten sagde …

Hej Lars!
Der er en fejl på listen 1985-2009: jeg har ikke digte i 2/2005 … så vidt jeg da husker ;-) Kirsten Nørgaard24. jun. 2010 08.00

Vibeke Nielsen sagde …

Det er værre, at der også er bidragydere, som helt mangler på listen, der ikke er særligt omhyggeligt lavet. Hvorfor overhovedet det besvær med at lave en liste, når man kan finde en mere præcis og komplet liste her:Artikler i Hvedekorn24. jun. 2010 09.49

Lars Bukdahl sagde …

- du har ret, det er en Linda Nørgaard , der har bidrag med i det nummer, jeg retter straks. kh24. jun. 2010 09.49

Lars Bukdahl sagde …

Hov, hov, Vibeke N, jeg har siddet i mit ansigt sved og lavet den liste, og selvfølgelig må der være fejl, men så ret dem, please, ligesom Kirsten N gør ovenfor – og som nævnt på siden, under Nyheder, er ambitionen på sigt at registrere alle bidragydere 1920 og frem og linke til en forhåbentlig scanning af samtlige numre – det syens jeg er og bliver et meningsfuld besvær, ikke!? kh24. jun. 2010 09.55

Vibeke Nielsen sagde …

Hov hov. Bibliotek.dk har også lavet en fejl her (eller måske har Kirsten Nørgaard) for af bibliotek.dks liste fremgår det faktisk også, at Kirsten Nørgaard har en artikel med i 2005, oven i købet med et dødt link i posten: her… Men altså lister lister lister…man kan blive ved med at rette, why bother? Det er for varmt! Og jeg er dybest set ikke den korreksende type, så lad det ligge. Selvfølgelig er lister rare at have, det er ikke det, men de er og bliver fast arbejde.24. jun. 2010 10.03

Lars Bukdahl sagde …

Jo, jo, Kirsten N har digte med i nr. 1, 2005, som det fremgår af min nu korrektere liste – og ja, ja, solen stikker, men vil du ikke være venlig at fortælle mig, Vibeke N. hvilke digtere som decideret mangler, nu du uspecificeret HAR korrekset, hvilket jo til hver en tid er den grummeste korreksen!!??24. jun. 2010 10.32

Vibeke Nielsen sagde …

Jeg tror faktisk, at jeg tog fejl der, fandt jeg ud af efter at have dobbeltchecket min søgning. Så det var en svipser fra min side.Men ja, jeg synes, nu hvor vi er ved det, at I, i stedet for at gå Bibliotek.dk i bedene med jeres lister, burde starte fra begyndelsen – altså i perioden før Bibliotek.dk har de enkelte bidrag med, dvs. før 1980. Der kan I nemlig bidrage med noget nyt til nettet, som andre mennesker kan have glæde af, når de søger viden om poesien. Jeg glæder mig også til det digitaliserede materiale og håber ikke I løber ind i alt for meget ophavsretshalløj.24. jun. 2010 10.41

Lars Bukdahl sagde …

som sagt er målet at få ALT med og på, og så startede jeg bare med NU og bevæger mig langsomt, men sikker tilbage derfra, så lige om lidt krydses dem magiske 1980-grænse -24. jun. 2010 11.01

kenneth Krabat sagde …

Hvis jeg sad, hvor du sidder, ville jeg gøre som dig: Få alle navnene gennem fingrene, alle årstal, alle opslag på alle digtene! Selvfølgelig. Men det ER varmt…24. jun. 2010 16.35

Anonym sagde …

Det er smukt: At samle og ordne og fremvise og pege. Vi bør pege noget mere med smil. Kaste kærlighed på alle flimrende hvirvlende. At det er poesien der åbner og lukker sig og klatter lidt nonsens ind imellem et sagte “åh” og en dirrende opgangs udueligt. Et linjebrud for sent, et linjebrud længere fremme: en selvironisk latter slår op for den ring, der er dødens: et kranie på fingeren, en opsang, et afsavn. Lad os få den vilde hvede i spil! YO!
skrevet den 27/06/10 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys