Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Hvad blev der af Hygieiner?

I det bogliggjorte, rene debutnummer, 3, 1991, mundret betitlet “20 under 30 fra 90′erne”, debuterer også en vis Hygieiner (Einer Jensen), f. 1956, med ni gakket rimede digte, der får følgende ord med på vejen i redaktør Poul Borums forord:

Eet sted er der gjort en undtagelse fra reglen om “under tredive”. Det forholder sig nemlig sådan, at jeg en sen aften sad over et par liter cola med et par unge digtere, og vi kom til at diskutere, hvorfor hiphoppens enormt effektive rap-poesi slet ikke var begyndt at påvirke de digtere. Og næste morgen fik jeg sørme et brev til Hvedekorn fra en, der kaldte sig “Hygieiner” med fjorten naivistiske rapdigte. det var klart, at nogle af dem måtte med. Men et telegram til forfatteren og en telefonopringning fra ham afslørede, at han var 34. han er altså den undtagelse, der bekræfter reglen.

Jeg kom i tanke om Hygieiner, der på samme tidspunkt optrådte som skrammel-billedkunstner i Politiken Søndag, da jeg var inde og anmelde Jean-Pierre Jeunets film, Micmacs, der slemt  kitschiferer skrammelkunst; jeg  googlede Einer, straks jeg kom hjem, og nyligst daterede resultat er denne reklame fra 2004 for cd’en Absolut Einer, med samt umiskendeligt hygieinerske tekster, bl.a. følgende, der hedder “hellere forhenværende en tænderskærende”:

Jeg går i frø
og sejler min egen sø
på mine grædende knæ
som folk og danefæ

Jeg er helt paryk
af mosekonens bryg
alt for fanatiker af vås
knapper jeg min lynlås

Helt derude hvor is rimer på rude

Jeg farer i flæsket på dig
din dejlige steg
for et spark i bolledejen
bli’r vist vintervejen

Aldrig i mands minde
ved jeg om en kvinde
har så meget på sinde
at hun vil lade mig vinde

Helt derude hvor is rimer på rude

Dit manglende fravær
hæver mit begær
Du er et godt skår
af en krukke fuld af blår

Jeg tror jeg fortrød
jeg elskede dig som varmt brød
slår koldt vand i blodet
men taber alligevel hovedet

Helt derude hvor is rimer på rude
Helt derude hvor is rimer på rude
Helt derude hvor is rimer på rude

skrevet den 18/07/10 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys