Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

HVEDEKORN I FORGÅRS I DAG I OVERMORGEN

Hvedekorn er Danmarks ældste litterære tidsskrift: Oprettet under navnet Klinte i 1920, med Tom Kristensen som en af sine første bidragydere. Hvedekorn er Danmarks enkleste litterære tidsskrift: God poesi! gerne ungt og debuterende, men ikke nødvendigvis. Hvedekorn er Danmarks mest litteraturhistoriske tidsskrift: 90 % af Danmarks bedste digtere, fra Inger Christensen over Søren Ulrik Thomsen til Mette Moestrup, er debuteret i Hvedekorn. Hvedekorn er Danmarks nødvendigste litterære tidsskrift: Før en digter er bogklar, skal han være digtklar, og det bliver hun i Hvedekorn, i bladet og i dialog med redaktøren, der altid giver svar på tiltale, før, ved, efter en debut. Hvedekorn er Danmarks mest åbne litterære tidsskrift: Al god poesi, lige meget hvor patetisk eller excentrisk, bliver optaget, eneste optagelseskriterium er et kvalitetskriterium. Hvedekorn er Danmarks mest demokratiske litterære tidsskrift: Íngen snobberi, Benny Andersen, født 1929, står skulder ved skulder med Simon Grotrian, født 1961, og Cecilie Lind, født 1991 (i nr. 4, 2008), så de frit kan måle sig med hinanden. Hvedekorn er Danmarks mest underholdende litterære tidsskrift: Ingen rutsjebanetur giver så mange søde svæveture og pludselige opbremsninger på én gang. Hvedekorn er Danmarks yngste litterære tidsskrift: I hvert nummer er poesien splinterny.

skrevet den 21/11/10 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys