Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Farvel og Goddag

”VILD HVEDE” er gået ind efter at have bestået i femogtyve år. Tidsskriftets redaktør, forfatteren Viggo F. Møller, fungerer ikke mere som talentspejder, men har efter femogtyve års uafbrudt redaktørvirksomhed trukket sig tilbage. Når begge femogtyveårige efter fælles overenskomst forlader os, betyder det ikke at de måtte gå. De er begge sunde og raske, forlader ikke arenaen med krykker under armhulerne, men går udelukkende fordi tanken om guldbryllup er dem vederstyggeligt. Man kan beklage at Viggo F. Møller går og tar ”Vild Hvede” med sig, og vi er mange som har god grund til at beklage dette, men vi er samtidig klar over, at et krævende og ulønnet hverv som det Viggo F. i et kvart hundredår har bestridt, ikke kan røgtes samvittighedsfuldt uden at det ofte må gå ud over mere helt personlige opgaver, som helst også skulle løses. Når vi her siger tak til Viggo F. for den tid han har ofret på ”Vild Hvede”, gør vi det uden forbehold og med et stænk af vemod i den taknemlighed vi føler ved afskeden. Vi mindes vore første hjælpeløse forsøg som skribenter og tegnere. Vi mindes tunge kuverter med returgods som dumpede gennem brevsprækken. Og vi mindes den store dag, den største i vor private historieskrivning, da vore sælsomme bidrag kom på tryk og overskyggede krige og revolusjoner og H.C. Andersen og Larsen Stevns. Vi kom alle vegne fra, små og langhårede og forfrosne. Men vi lunede os i ”Vild Hvede”s spalter. Vi fandt hjem, vi beslægtede, og fandt god jord at gro i. Og kom i godt selskab.
Lad os stable de femogtyve årgange af ”Vild Hvede” ovenpå hinanden. Lad os kravle op på toppen og sættes os der. Vi sidder da trygt i bevidstheden om, at vi sidder på en kongerække af gode litterater og tegnere, og der er meget få unge og yngre danske af nævnte kategori, vi ikke er fælles med. Fra dette tårn vil vi vinke til Viggo F., hilse ham og takke ham, uden dog at ta afsked med ham. Lad kyllingerne pippe. Lad nye ægbriste. Viggo F. har gjort sin hanepligt.
Farvel ”Vild Hvede”! Goddag ”Hvedekorn”!

Red.

[fra Hvedekorn 1, 1952]

skrevet den 21/02/19 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys