Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Rimelig typisk afslagsbrev + heldigvis utypisk svar

Jeg fik et brev fra en forsmået digter, som jeg sgu lige blev noget forskrækket over:

Til redaktøren
Jeg har modtaget dit brev af dags dato og jeg må desværre tilstå, at jeg finder din tone er så arrogant, at den ikke hører hjemme i det litterære Danmark. Jeg bad om en konstruktiv kritik af min poesi. Jeg har i stedet modtaget en gang sludder for en sladder. At jeg ikke har levet mig ind i mine vers siger mere om din overfladiskhed, end kvaliteten af min poesi.
Jeg finder ikke, at du du din opgaver som røgter af dansk poesi voksen og må derfor afmelde mit abonnement af Hvedekorn.
Jeg forstå ikke at du ikke giver konkrete bud på dine påstande – din retorik er mildest talt tåget! Jeg vil via mail afslutte enhver kontakt med Hvedekorn. Ikke fordi det ikke rummer talent, men fordi jeg ikke tåler en så nedladende behandling fra din side.
Med beklagelse

Xxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxx

Da jeg så fandt mit afslag frem, forekom det mig helt ærligt ikke kriminelt. Ja, det er skarpt, men der argumenteres og reflekteres (til syvende og sidst kan en smagsdom imidlertid ikke bevises jo) , og gives komparative læseråd, og nej, jeg går ikke ned i en konkret kritik af de enkelte digte (men fremhæver dog positivt et sprogligt påfund), for det har jeg simpelthen ikke tid til, når jeg får ca. et brev om dagen og insisterer på at give alle et personligt svar. Eller hvad synes I? Er jeg for grov?:

Kære Xxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxx

Tak for digtene og teksterne til Hvedekorn, som jeg desværre må takke nej til. De er, smagdømmer jeg, lav-pjankede og hen-trallende og båt-banale – ikke fordi der er noget galt med hverken pjank eller tral eller banalitet (OK der er noget fundamentalt galt med banalitet, hvis den ikke går på ekstremt stribede stylter) – og der er gedigne sproglige påfund flere steder: chancer i stedet for cancer fx – men du går hverken med liv eller sjæl ind i legen, derfor finder du ikke på flere fund end som så, og derfor kommer de få, du finder på, ikke op at ringe – jf. et benhård ord-syrehoved som Halfdan Rasmussen, for slet ikke at tale om Per Højholt – eller firkanternes Louis Jensen, bid dig op i en kantet spids på dem.

Mange hilsner

Lars Bukdahl
Redaktør af Hvedekorn

skrevet den 30/08/10 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys