Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Hvedekorns-krimi / Krimi-Hvedekorn

I dag udkommer Hvedekornsdigterne Christian Dorph (debut 1988) og Simon Pasternaks (debut 1993, som Andreas Ott!) vildt spændende og rigt labyrintiske kriminalroman Jeg er ikke her, der udspiller sig i 80′erne og har en 80′er-digter blandt de centrale personer/mistænkte, hvis 80′er-digtsamling spiller en vigtig rolle i det intrikate kriminalmysterium og opklaringen af samme; på et tidspunkt udlægger selveste Hvedekornsredaktør Poul Borum, der i romanen hedder Henrik Bruun, teksten for efterforskeren Anita:

Okay, sagde hun, – jeg har talt med hans psykiater og læst mig igennem hans digtsamling, Stjernestemmerne, og her optræder flere personer … en dark lady, en leopard og en stjernedreng, der ifølge hans psykiater er udspaltninger af hans selv … han har nogle digte, der handler om hans frygt for de andre og hans aggression mod Rikke …
Henrik Bruun havde en mørk og væmmelig latter, der skar i ørerne. Han satte sig i en stol og tog en flaske vin fra gulvet og vred en propotrækker ned i den, han havde nogle bløde og fine små hænder midt i al krigsmalingen, han huggede stadig på grinet.
- Det er sjovt, kan jeg se, sagde Anita, – på en eller anden måde er det morsomt, at Rikke Bülow er død.
Henrik tørrede grinet af med håndbagen og fik fat i en pakke North State i den spraglede skjortebrystlomme, han fik pludselig et alvorligt udtryk i ansigtet.
- Det er det heller ikke, sagde han – Det er bare grotesk at høre hans digte komme igennem din kaffemaskine …

- Og ikke et ord om, hvordan Jeg er ikke her hænger dødeligt sammen med Hvedekorn nr. 2, 2010, det må I selv opklare – når I har slugt romankrimien.

skrevet den 31/08/10 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys