Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Kristeligt Dagblad til Hvedekornsoplæsning

/Poesien finder nye veje

Flemming Lund, der til daglig bor i Århus, optrådte for første gang på den københavnske poesiscene. En intens oplevelse, der bød på humor og skarpe betragtninger i digtform. –

af Lea Holtze og Kirstine Skovhøj

Dansk poesi har trange kår, lyder det fra alle sider. Men bag de faldende oplagstal og trængte forlag gemmer sig faktisk en spirende poesi, der formår at se nye udfoldelsesmuligheder

Der er pakket med mennesker i det lille kælderlokale i LiteraturHaus på Nørrebro i København, hvor unge digtere skal optræde til kulturtidskriftet Hvedekorns oplæsningsarrangement. Poesiinteresserede, støttende venner og stolte forældre til de talentfulde poeter har indfundet sig. På førstesalen optræder kendte forfattere som Leonora Christina Skov og Maria Helleberg. Deres publikum er spredt sporadisk ud i en stor sal og kan ikke hamle op med de unge poeters forventningsfulde fanskare, der har klemt sig sammen i bygningens dyb.

32-årige Flemming Lund fugter sin tørre gane med en tår vand, som hans rystende hænder fører op til munden. Han skal snart på scenen. Det er første gang, han skal læse sine digte op ved et oplæsningsarrangement i København. Tanken om, at der måske sidder en vigtig person fra et forlag og lurer efter et nyt digterisk talent, gør hans håndflader fugtige.

“Lad mig præsentere Flemming Lund. Som jeg ynder at benævne Mr. Hvedekorn,” lyder det fra Hvedekorns redaktør, Lars Bukdahl.

Flemming Lund maser sig gennem menneskemængden mod den lille scene.

Hvedekorn, der har eksisteret siden 1920, har lagt spalter til digte af unge poetiske talenter som Tom Kristensen, Tove Ditlevsen, Piet Hein, Dan Turell og Anne Lise Marstrand-Jørgensen. For blot at nævne nogle få. Over en periode på 90 år har tidsskriftet tiltrukket de bedste forfattere in spe. Og på bogmessen i Forum i København bliver tidsskriftet nu også hædret med titlen “Årets kulturtidsskrift”.

Læs videre her

skrevet den 17/11/10 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys