Hvedekorn 4-2018 - omslag uden tekst
Hvedekorn- Just another WordPress weblog

Dette nummer er et dobbelt tekstnummer, og nr. 4 vil så blive udelukkende optaget af den grafiske redaktion. På grund af den litterære redaktørs bortrejse er de to første numre af næste årgang allerede færdigredigerede, og nye manuskripter modtages ikke før 1. juni 1971 (- brug tiden til selvkritik, venner).
  Og så, efter 3 år lit.red. kan det være sjovt at gøre regnskabet op (- nu vil jeg sørme høbe jeg har talt rigtigt): de elleve numre af Hvedekorn, ca. 300 sider tekst (- der vel svarer til det dobbelte i bogsider) har præsenteret præcis 100 forfattere, som fordeler sig således: 10 oversatte udenlandske, 17 danske debuteret i bogform før 68, 6 debuteret i Hvedekorn før 68, 14 debuteret i bogfrom i løbet 68-69-70 og 53 (!!!) endnu ikkke i bogform debuterede danske forfattere. Vi er i al ubeskedenhed overbevist om at dette ikke blot er materiale for litteratursociologer men også for fremtidige litteraturhistorikere, som her vil halvfjersernes nye danske litteratur som den begyndte.
  Og når redaktørens ønske nu er blevet så overvældende opfyldt, både med hensyn til manuskripternes kvalitet (- jeg synes der står en fantastisk masse gode tekster i Hvedekorn) og kvanitet (vi trykker vel 10 % af hvad vi får): så manglede det bare at han ikke osse skulle få sit andet store ønske opfyldt: FLERE ABONNENTER, FOR POKKER (- tegn nogen!). Det gælder liv og død for Danmarks mindste og bedste tidsskrift- Ja, det var det. Læs godt! Skriv godt! Lev som du skriver! Skriv som du lever!
  For øvrigt mener jeg der er behov for en forfatterskole efter samme mønster som Filmskolen.

P.B.

[fra Hvedekorn 3, 1970]

* Note: Forfatterskolen, www.forfatterskolen.dk , blev omsider oprettet af Poul Borum & co. i 1987

skrevet den 01/08/70 del på: facebook// twitter// email//

Kom med en kommentar

Forside og billedkunst i Hvedekorn 4 2018: Kirsten Justesen. Hvedekorn er støttet af Statens Kunstfond hvedekorn.dk af One Million Monkeys